A Stahlwille VIP partnere!

A Stahlwille kéziszerszámok VIP partnere!

 

Alig pár nap telt el azt követően, hogy a www.termesz.hu weboldalra felkerült a Stahlwille kéziszerszámok lapozgatható katalógusa, Bodnár József úr volt az első, aki örömmel küldte el ajánlat kérését emailben részemre, hogy végre magyarországi beszállítót talált, az általa preferált Stahlwille kéziszerszámokra.

Felpörögtek az események, és az ajánlat kéréseket, többkörös email váltás, majd megrendelés követte, és beérkezett az első Stahlwille szállítmány a németországi nagyraktárból a Bodnár és Társa Kft. részére.

A Bodnár és Társa Kft. története a rendszerváltásig vezethető vissza, de megalakulásáról meséljen most nekünk Bodnár József úr, aki, mint ügyvezető látja el a cég, nem kevés feladattal járó működését.


Szerszámház Budaörs:
A cég története, ahogyan azt már említettük a rendszerváltásig vezethető vissza, de Ön nagyon fiatal még ahhoz, hogy alapító tagként lehessen akkoron jelen. Hogyan került kapcsolatba a szerviz és gépkereskedelemmel?

Bodnár József: Cégünk története a rendszerváltás idejéig vezethető vissza. A Bodnár és Társa Kft. ügyvezetője – idősebb Bodnár József, édesapám - a KÉV-METRO Kft-nél működő O & K Orenstein & Koppel szerviz és gépkereskedelem kizárólagos képviseletének alapító tagja volt. Innen kiválva céget hoztak létre O.K RAK-SZER néven. A földmunkavégzés mellett az O & K gépek javításával attól kezdve is intenzíven foglalkoztunk. A magas színvonalú szakértelmet a Németországban tartott tanfolyamoknak köszönhetjük, melyek kiterjedtek a hidraulika teljes rendszerére. A Bodnár és Társa Kft. jogelődje az F.M.G.SZ. Kft.

A társaság főtevékenysége a földmunkavégzés, gép-bérbeadás, valamint kotrógépek, diesel motorok, szivattyúk, lakatos munkák… stb. elvégzése.

Jómagam tizenéves koromban kezdtem édesapámmal bejárni a céghez. Az évek folyamán egyértelművé vált, hogy ezzel fogok a jövőben foglalkozni, és a családi vállalkozásban szeretnék dolgozni. Az évek során folyamatosan képeztem magam, munkagépjavításokat vállaltam telephelyünkön, nyelvi, informatikai képzéseken vettem részt, Édesapám mellett tárgyalásokra jártam, megismertem a konkurenciát és az ügyfeleket.

Szerszámház Budaörs: Magas színvonalú szakértelemmel végzik nap, mint nap a munkájukat, melyet a Németországban tartott tanfolyamoknak is köszönhetnek. Számtalan márka javítását, többek között Volvo, Caterpillar, Liebherr, Scania, szervízelését látják el a magyar piacon. Hogyan tudnak a technikai fejlődések, fejlesztések ellenére napra készek lenni a javítások tekintetében?

Bodnár József: Kiemelten nagy figyelmet fordítunk a kollégák rendszeres magas szintű képzésére. Az elmúlt évek során a dolgozóink különböző szakmai konferenciákon, idegen nyelvi, műszaki, számítástechnikai tanfolyamokon vettek részt.

A folyamatos és gyors technikai fejlődés mellett elengedhetetlenek a képzéseken való részvétel. Ellenkező esetben nagyon hamar lemaradunk a konkurenciától és akkor bezárhatjuk a céget. A siker egyik legfőbb kulcsa a folyamatos tanulás és fejlődés.

Szerszámház Budaörs: Ahogyan azt a bevezetőben is említettem, Ön volt az első megrendelő partnerünk a Stahlwille kéziszerszámok forgalmazásának elindításakor.  Miben tartja a Stahlwille márkát a kéziszerszámok területén kiemelkedőbbnek a többi márkától?

Bodnár József: A Stahlwille egyet jelent a minőséggel számunkra. Az évek folyamán rengeteg más márkát kipróbáltunk vegyes tapasztalatokkal. Számunkra rendkívül fontos a magas szintű szolgáltatás nyújtása partnereink felé és ennek elengedhetetlen eszközei a tökéletes minőségű szerszámok használata. A Stahlwille kéziszerszámok megbízhatóak, ár –éték arányuk kiemelkedő, bátran tudom ajánlani bárkinek.

Szerszámház Budaörs:  Ön nagyon elkötelezett nem csak a cég, de munkatársai iránt is, hiszen hosszútávon stabil megélhetést biztosít, folyamatos továbbképzéseken sajátítják el a szükséges ismereteket, így is erősítve a cég szakmai jó hírét. Mennyire tudnak azonosulni ezzel a politikával a jelenlegi munkatársai?

Bodnár József: A megfelelően képzett munkaerő megtalálása egyre nehezebb, ma a dinamikus fejlődés talán legnagyobb akadálya. A tendencia kb. 10 éve tart. Míg korábban csak a megfelelő szakmunkásokból volt hiány, ma már a mérnökök felkutatása is nehézségbe ütközik. Szívesen vennénk fel pályakezdőket is, de egyre többen mennek külföldre dolgozni miután némi tapasztalatot gyűjtöttek itthon.

A cég minden dolgozójától megköveteljük a minőségi munkavégzést, cserébe egy stabil, biztos, jól működő vállalat munkatársai lehetnek. Fontos, hogy a cég minden dolgozója tisztába legyen a rövid és hosszútávú célokkal is, így ők is jobban tudnak azonosulni a vállalati politikával.

Szerszámház Budaörs: Voltak e munkája során olyan nehézségek, amikor azt mondta, hogy az „A” verzió helyett „B” verziót kell életbe léptetni, mert csak magas falakba ütközik? Mi motiválta ilyenkor a kudarcok ellenére pályája során?

Bodnár József: Mindig van 5 éves, 1 éves és 3 havi tervem, de tudomásul kell vennem, hogy azokat az élet gyakran felülírja, így folyamatosan változtatnom kell rajtuk. Ha „A” verzió helyett „B” verziót kell alkalmazni, akkor azt semmiképpen nem kudarcnak nevezném, inkább egy lehetőségnek, hogy a cég és jómagam találok más megoldást egy adott problémára.

Szerszámház Budaörs: A munka iránti elkötelezettsége, és hozzáállása példaértékű. Gyermekei számára, mint a jövő generációja, mit sikerül ebből a kemény, de tudatos munkából átadni?

Bodnár József: Gyermekeimnek, mint a cég talán leendő dolgozóinak mindig azt tanítottam, hogy kemény munkával, kitartással tanulással lehet elérni bármit az életben. Gyermekeim még kicsik, de egyre gyakrabban bejönnek a műhelybe és látják a folyamatokat. Fontosnak tartom, hogy tisztában legyenek azzal, hogy milyen kemény munkával és felelősséggel jár, hogy a megszokott életszínvonalunkat, biztosítani tudjam.

Szerszámház Budaörs: A sok munka mellett, miben töltődik fel, miben tud kikapcsolódni, bár ha jól tudom, akkor a víz és a hajókázás szerelmese, és tudatos környezetvédő?

Bodnár József:  A cég folyamatos növekedése miatt a szabadidőm egyre kevesebb, így azt minél tartalmasabban szeretem eltölteni. Igen, jól tudják, hogy a hajózás nagy szenvedélyem, idén tettem le a tengeri hajózás vizsgát.

Maradék szabadidőmet a családomnak szentelem. Az utazás (akár Magyarországon, akár külföldön) mindig nagy élményt ad számunkra. Az itt szerzett tapasztalatok az élet minden területen jól jöhetnek.

Szerszámház Budaörs: Végezetül, kérem, foglalja össze, hogy mit tanácsolna a jövő vállalkozóinak, saját területén szerzett tapasztalatai alapján.

Bodnár József: A jövő vállalkozóinak röviden tömören az alábbi tanácsokat tudnám adni a teljesség igénye nélkül:

 • Nem elég egy jó ötlet a vállalkozás elindításához, annak hiánypótlónak kell lennie, vagy jobbnak, mint a konkurenciáé.
   
 • Mindig legyen 5 éves, 1 éves és 3 havi terved, de vedd tudomásul, hogy azokat az élet gyakran felülírja, így folyamatosan változtatnod kell rajtuk.
   
 • Mindig fejleszd vállalkozásodat, még a nehéz időkben is, hogy fellendülés idejére, startra készen állj. Ezzel előnyt szerezhetsz.

 • Ne ijedj meg a kudarcoktól, ez elkerülhetetlen, de két jó oldala van: tanulságos és utána csak jó következhet.
   
 • Vállalkozásodhoz válassz tehetséges, szorgalmas, kreatív munkatársakat, a siker soha nem egy emberen múlik, hanem a csapaton.

Szerszámház Budaörs: Köszönöm szépen a beszélgetést, és Önnek, mint a Szerszámház Budaörs VIP Stahlwille partnerének, kívánok hosszú távú, eredményes működést, és sok új partnert!

.
Powered by Joomla 1.7 Templates