Az Erő mindig vele van!

Az Erő mindig vele van!

 

Egy tavaszi napon kezdődött az ismeretség, amikor a gyors vásárlást, árajánlatkérés követte, és egy többkörös egyeztetés után a TERMESZ Szerszámház megkapta Soltész úrtól azt a megtiszteltetést, hogy minőségi szerszámokat szállíthattunk az Erőgép-Klíma Szerviz Bt. részére.

Beszélgettünk, ajánlottunk, és sikerült mindenből a legjobbat kiválasztani Soltész úr számára. Mondhatnánk azt is, hogy a Termesz Szerszámház számára álompartner volt az elejétől kezdve az együttműködés, hiszen a jó minőségű szerszámok alapvető elvárásként jelentkeztek az Erőgép-Klíma Szerviz Bt. részéről.

 


Minőség, profizmus és a szakma elkötelezettjeként ismertük meg Soltész urat, az Erőgép-Klíma Szerviz Bt. ügyvezetőjét, aki megtisztelte cégünket a vele készített riporttal.riporttal.

Termesz Szerszámház:   Az Erőgép-Klíma Szerviz Bt.-t Ön 2010-ben alapította. Gondolom a saját cég alapítását megelőzte egy olyan szakmai pályafutás, melynek során megismerte a gépjárműjavítás, karbantartás folyamatait. Szakmai pályafutásának melyik része volt meghatározó, ezen döntésének meghozatalában?

Soltész Gábor: Soha nem akartam gépeket szerelni, visszagondolva persze már örülök, hogy így alakult az életem. Hét év katonáskodás után mégis a gépiparban találtam magam, mégpedig a Huntraco Zrt szerelője lettem, ahol 15 évet töltöttem el és specifikusan Caterpillar munkagépek motorjait javítottam. Itt döntöttem el, hogy saját kezembe veszem a sorsom.

Termesz Szerszámház:   Kérem, meséljen a kezdetekről. Családi, vagy saját indíttatásból került a gépjárműjavítás, karbantartás területére. Édesapja, vagy a Nagyszülők munkája kapcsán ismerkedett meg a kéziszerszámokkal?

Soltész Gábor: Szinte gyermekkorom ótakapcsolatban vagyok gépekkel, mivel Édesapám nem nagyon hagyott nekem más választást (szerencsére). Ott kellett vele lennem amikor dolgozott, szerszámokat adogatni, alkatrészeket tisztogatni stb. Később elvégeztem egy Gépipari Technikumot, ahol  komoly szakmai alapot szereztem a  jövőre nézve.

Termesz Szerszám:          Hatalmas fejlődésen megy keresztül a technika, úgy a gépjárműjavítás, mint a kéziszerszámok területén. Hogyan tudja nyomon követni a változásokat egy – egy új gépjármű kapcsán. Szakmai továbbképzéseken, vagy saját autodidakta módon találja meg mindenre a megoldást?

Soltész Gábor: A munka során szerzett tapasztalatokból rengeteget lehet tanulni. Természetesen kell szakítani időt az új  technikák megismerésére, ezért amikor tehetem  részt veszek szakmai képzéseken a motorok és a klímaszerelés terén egyaránt.

Termesz Szerszámház:   Sok-sok alkalommal beszélgettünk a szaktudás, gyakorlat, tapasztalat hiányáról. Miben látja a mai kor legnagyobb kihívását munkája során?

Soltész Gábor: Napjainkban szerencsére hatalmas hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre a munkagépek terén is. Itt a megoldások elég kezdetlegesek és bonyolultak, egy szerelői rémálom. Remélem a jövőben ez le fog tisztulni és átláthatóbb, szerelő-barátabb lesz.

Termesz Szerszámház:   Látja e a jelen korban, a jelen fiataljaiban azt a fajta késztetést az elhivatott munka iránt, mint ami Önt is motiválta pályája, vagy a cége megalapításakor?

Soltész Gábor: Sajnos nem! Több fiatal kollegával is dolgoztam, de nagyon kevés szakmai tudás még kevesebb gyakorlatiasság jellemző rájuk, a fizikai erőlétről és kitartásról ne is beszéljünk, természetesen tisztelet a kivételeknek.

Termesz Szerszámház:   Ön mindig energikus, „pörgős”, az oldjuk meg és haladjunk nagykövete, ha szabad így fogalmazzak. Minden területen így éli meg a napokat, napjait?

Soltész Gábor: Általában igen , persze ez segítség nélkül nem megy. Szerencsére a feleségem sokat segít, nyugodt és vidám családi légkört biztosít. Ez egy nagyon erős hátteret ad nekem a munkámban.   

Termesz Szerszámház:   Nagyon korán kezdi a napi munkát, hiszen van, hogy a javítás, karbantartás előtt órákat kell vezessen. Miben töltődik fel? Mi ad újra és újra energiát és motivációt Önnek, hogy jókedvűen, mosolygósan indítsa a napot, hiszen még én sem láttam soha rosszkedvűnek.

Soltész Gábor. Igen ezt már többen megjegyezték, hogy általában mosolyogva, jókedvűen érkezek egy-egy munkához még akkor is ha a tulajdonos már majdnem a haját tépi a gépe miatt. Egyrészt ilyen az alaptermészetem, másrészt talán ez nehezebb pillanatokban is nyugtatóan hat, ha azt látják, hogy magabiztosan és jókedvűen kezdek a munkához. Az esetek nagy részében pár perc múlva már mindenki mosolyogni és bizakodni szokott. A feltöltődést nekem a családom és a barátaim jelentik, belőlük tudok erőt meríteni hiszen értük dolgozok.

Termesz Szerszámház:   Érezte azt bármikor is, hogy a sok nehézség, akadály miatt feladja, és inkább abbahagyja a vállalkozása folytatását? Ki, vagy mi lendítette mégis tovább Önt, ezen a közel sem könnyű területen?

Soltész Gábor: Szerencsére soha nem volt még ilyen gondolatom, át tudtam küzdeni magam minden akadályon.

Termesz Szerszámház:   A sok munka után édes a pihenés szokták mondani. Miben töltődik fel, miben tud kikapcsolni a nagyon kemény napok után?

Soltész Gábor: Egy-egy kirándulás, családi vagy baráti grillezés, vagy bográcsozás engem nagyon ki tud kapcsolni, és ilyenkor elfelejtek minden olajos, pöfögő, füstölő masinát. Fontos kilépni néha a mindennapokból, hogy aztán újult erővel nézzek szembe a következő kihívással.

Termesz Szerszámház:   Végezetül, kérem, foglalja össze, hogy mit tanácsolna a jövő vállalkozóinak, saját területén szerzett tapasztalatai alapján!

Soltész Gábor: Talán azt tudnám mondani, hogy ne feltétlen egy íróasztal mögött ülve képzeljék el magukat rózsaszín  ingben és nyakba akasztóval csodára várva, hanem igenis fizikai és szellemi munkával, kitartással építsék fel a saját kis vállalkozásukat és meglátják majd, hogy be fog érni a gyümölcse a fáradozásaiknak és megvalósíthatják céljaikat-álmaikat.

Termesz Szerszámház:   Köszönjük a beszélgetést Soltész úrnak, és csak az tudjuk kívánni, hogy az ’”Erő, és a Termesz Szerszámok legyenek Önnel”, a kedves olvasóknak pedig azt, hogy az Erőgép-Klíma Szerviz legyen Önökkel, mert akkor garantált a javítás és a karbantartás profizmusa.

Szerszámos szép napot kívánunk minden kedves partnerünknek!

www.szerszambudaors.hu

.
Powered by Joomla 1.7 Templates